Patatesli Kabak Mücveri Tarifi

Patatesli Kabak Mücveri
Patatesli Kabak Mücveri Tarifi
Patatesli Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? 
Patatesli Kabak Mücveri

Merhabalar, Çevremdeki herkes çok güzel yemekler yapar, bende kabak köftesinin tam ölçülü tarifini bilen varsa alayım diye düşünmüştüm ve işte bu aşamada anladım ki, genelde kabak köftesini yapanlar göz kararı bir ölçü kullanırlarmış 🙂 Ama bana ölçü lazım, bu konuda diğer konularda da olduğu gibi sanırım biraz garanticiyim 🙂 Hemde sizlerle tam tarifini paylaşmak için ölçü benim için önemli… Neticede bende göz kararı yaptım ama her koyduğum malzemeyi sizlerle paylaşmak için bir taraftan da not aldım… Benim çok beğendiğim bir tarif, sizde bu tarifle dağılmadan kabak köftesini yapabilirsiniz.

Patatesli Kabak Köftesi Malzemeleri
  • 1 kg. kabak (ben 3 büyük boy kabak aldım 1 kg. geldi)
  • 1 adet orta boy patates
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta (sarısı ve beyazıyla birlikte)
  • 1 dilim beyaz peynir (kibrit kutusu büyüklüğünde)
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Kızartmak için yeterince yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
Patatesli Kabak Köftesi Yapılışı
  • Öncelikle patates ve kabağı rendeleyerek suyunu sıkalım.
  • Bir kaseye 2 yumurta kıralım ve çırpalım, üzerine karabiber, kimyon ve tuzu ilave edelim. (benim kullandığım ölçü 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kimyon, ve 3 çay kaşığı tuz, siz kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.) Bu yumurtalı karışımı suyu sıkılmış patates ve rendelenmiş kabağın içerisine dökelim ve karıştıralım.
  • Üzerine 8 yemek kaşığı unu ilave ederek karıştıralım veya elimizle yoğuralım.
  • İnce kıyılmış dereotu ve maydanozu karışıma ilave edelim, son olarak ezilmiş peyniri de ilave edelim karıştıralım.
  • Kızartma tencerenizin içerisine yeterince yağ koyarak (burada kullanılacak yağ tencerenizin miktarına göre değişeceği için tam ölçü veremiyorum fakat kullanacağınız tencerenin tabanını 1 parmak geçecek kadar yağ yeterli olacaktır.)
  • Yağ ısındıktan sonra karışımdan kaşıkla alalım, elimizle kaşıktaki karışımın üst kısmını düzeltelim ve yavaşça tencereye kaydıralım.
  • Kızarmadan diğer tarafını çevirmeyelim yoksa dağılır. Bir tarafı kızardıktan sonra maşa yardımıyla veya çatalla dikkatli bir şekilde diğer tarafını çevirerek iki tarafının da kızarmasını sağlayalım.
  • Kızaran kabak köftelerini çıkaracağımız tabağın üzerine dilersek fazla yağını alması için havlu kağıt serelim.
  • Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Reklamlar

2 comments

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s