Antakya Usulü Kısır Tarifi

Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır?
Kısır Tarifi
Antakya Usulü Kısırın Yapılışı…
Antakya usulü kısır tarifini annem, Antakyalı arkadaşından öğrenmiş… Çocukluğumdan beri, Ege’li olsak ta, Antakya usulü kısır’dan yaparız. Bu sebeple aileden biri Ege yöresi kısır’dan yapınca, bana bulgur pilavı gibi geliyor…Antakya Usulü Kısır daha çok çiğ köfteye benzer ve acıdır. :)))


Antakya Usulü Kısır, Malzemeleri;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • 2 demet taze soğan
  • 3 dolu dolu domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağ
  • Nar ekşisi
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Antakya Usulü Kısırın Hazırlanışı;

  • Bulgurun üstüne 1 su bardağı sıcak suyu üzerini örtecek kadar dökünüz, 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve üzerini kapatın. Bulgur yumuşayıp, kabarıncaya kadar bekletilir.
  • 1 demet maydanoz ve 2 demet taze soğan ince ince doğranır.
  • Bulguru bir tepsinin üzerinde domates ve biber salçasıyla ovulur iyice yedirilir.Kırmızı pul biber eklenir. Tadına bakarak 1 çay kaşığı kadar tuz serpilebilir.
  • Doğranmış maydanoz ve taze soğanlar eklenir.Üstüne damak zevkine göre zeytinyağ dökülür. Kaşık yardımıyla karıştırılır. En üstüne nar ekşisi gezdirilir.

 

 Afiyet olsun…
 
Diğer tariflerimize göz atmayı unutmayın

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi TIKLAYIN
Susamlı Ay Kurabiyesi Tarifi TIKLAYIN
Un Helvası Tarifi TIKLAYIN
Hanım Göbeği Tarifi TIKLAYIN
 
Reklamlar

One comment

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s