Ev Yapımı Makarna Tarifi

Ev Yapımı Makarna Tarifi
Ev Yapımı İtalyan Makarnası Tarifi
Ev de Makarna Yapımı
Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?

 
Makarna Hamuru İçin Gerekli Malzemeler ;
  • 4 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un
Makarna Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Makarna Tarifi
İtalyan Usulu Makarna Tarifi



  • Tüm malzemeler bir hamur kabına eklenir ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. 15-20 dakika hamur dinlendirilir. 
  • 1-2 mm kalınlığında hamur açılır. Yapışmaması için unlanır. Üst üste katlanır. İnce ince kıyılır.
  • Kaynamış tuzlu suyun içine kıyılan hamurlar atılır. 5 dakika kaynatılır ve süzülür. 
  • Makarnalar tencere de erimiş tereyağ ile yağlanır. 
  • İsteğe göre peynirli, yoğurtlu veya kıymalı sos ile servis yapılır…

Afiyet olsun.

Reklamlar

One comment

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s