Puf Boregi Nasil Yapilir ? Puf Boregi Tarifi

Puf Böreği Tarifi
Puf Böreği Nasıl Yapılır
Puf Böreği

Puf Böreği

Sabah kahvaltılarında veya akşam üzeri kahvaltılarında veya misafirlerinize yemek esnasında ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz nefis bir tarif,
diğer tariflerimize göz atmayı unutmayın
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi TIKLAYIN
Susamlı Ay Kurabiyesi Tarifi TIKLAYIN
Un Helvası Tarifi TIKLAYIN
Hanım Göbeği Tarifi TIKLAYIN

Puf Böreği İçin Gerekli Malzemeler;

  • 4 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz

Puf Böreği İç harcı için Gerekli Malzemeler

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Dilerseniz az salçada koyabilirsiniz

Puf Böreği Nasıl Yapılır ?
Puf Böreği Tarifi

  • Hamur için gerekli tüm malzemeler bir kapta birleştirilerek karıştırılır ve  yoğurulur.
  • Hamur Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilip beş adet beze olarak ayrılır.
  • Her beze merdane yardımıyla çok ince vaya çok kalın olmayacak şekilde açılır
  • Açılan yufkalar , su bardağı yardımı ile yuvarlak olarak kesilir üstüne maydanozlu peynirli karışımı koyup, ay şeklinde yuvarlak katlanır, kenarları çatal yardımıyla bastırılır
  • Bol ve kızgın yağda kızartılıp , Rengi altın sarısı olunca yağdan alınıp havlu kağıt serilmiş bir tepsinin içine alınır
  • Sıcak olarak çay eşliğinde servis edilir

Afiyet olsun…
Puf Böreği Hamuru tarifi
Puf Böreği
Puf Böreği Nasıl Pişirilir

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s