Haşhaşlı,Tahinli Çörek Tarifi

Haşhalı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Tahinli Çörek Nasıl Yapılır ?
Haşhaşlı Tahinli Çörek



Haşhaşlı Tahinli Çörek İçin Gerekli Malzemeler ;

  • 1 litre Süt (2 büyük tepsi için)
  • 2 Yumurta beyazı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Haşhaşlı Tahinli Çörek Üzerine sürmek İçin 

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı yağ



Haşhaşlı Tahinli Kek Nasıl Yapılır ?

  • Yaş mayayı su ile eritiyoruz, 1lt süt, 2 yumurta beyazı, 2 tatlı kaşığı tuz, eritilmiş yaş maya ve un eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde hamur yapılır. 
  • Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır .Haşhaş ve tahin, sıvı yağın içinde eritilerek, çoğaltılır.
  • Bezeler el ile açılır, üzerine haşhaşlı, tahinli yağ sürülür. Rulo gibi sarılıp, gül gibi yağlanmış tepsiye dizilir. 
  • 1 kasenin içine 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı yağ karıştırılır,
  • Gül şeklindeki çöreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırına koyulur. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra fırça ile üzerine yağ sürülür.

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi 
Afiyet Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s