Girit Simidi

Girit Simidi
Girit Simidi Tarifi
Girit Simidi Nasıl Yapılır?

Giritli Simidi
Merhabalar, sizlerle daha önce paylaşmamıştım ama bugün tam da yeri gelmişken söylemek isterim ki, ben Giritliyim. Bu yazıyı okuduğunuz için size Giritliceden birde hoşgeldiniz, kalostine demek isterim. Bizimkiler oralardan geleli çok uzun yıllar olmuş, ama tabi alışkanlıklar halen devam ediyor. Giritliler yemekleriyle meşhurdur, bir de güzel kızlarıyla:) kendime pay çıkarmasam olmaz 🙂 ama hep böyle söylerler biz Giritliler hakkında, yemeği içmeyi çok sevme gibi bir özelliğimizde vardır. Özellikle ot yemeklerimiz hımmm tadına diyecek laf yoktur…… Zamanla yaptıkça sizlerle Giritli yemeklerimizi de paylaşacağım, ilk Giritli yiyecekleriyle ilgili tarifim anneannemden aldığım ve kendisinin çok sık yaptığı Girit Simidi tarifi olacak…

Girit Simidi Mayası İçin Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 bardak ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 kaşık un
Girit Simidi Malzemeleri
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Susam 

Girit Simidi Yapılışı
Girit Simidi Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle mayayı hazırlıyoruz. 2 yemek kaşığı kuru maya, 1 bardak ılık su, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 3 kaşık un bunların hepsini sırasıyla karıştırarak yoğuruyoruz. Bu karışımı yani mayayı 15 dk. kadar kabarmasını bekliyoruz.
  • Mayanın kabarmasını beklerken, 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 yemek kaşığı tarçını koyarak şekerler eriyinceye kadar karıştırıyoruz, alabildiğince unu yavaş yavaş dökerek yoğuruyoruz. Unun kıvamının hazır olduğunu, şekil alabilecek aşamaya geldiğinde anlayabiliriz. 
  • Küçük bir kaseye su koyalım ve hamura şekil verirken elimize yapışırsa parmaklarımızı hafifçe suya batıralım ve simit şeklini vererek tepsiye yerleştirelim.
  • Şekil verdiğimiz Girit simitlerinin üzerine susamları serpelim veya batıralım.
  • Tepsiye koyduğumuz simitleri kabarana kadar bekleyelim.
  • Kabardıktan sonra 200 derecede 5 dk. ısıtılmış fırına tepsiyi koyalım ve üzeri hafif kızarana kadar pişmesini sağlayalım.
Giritli Simidi
Afiyet Olsun…
Reklamlar

One comment

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s