Kuzu Etli Bruksel Lahanasi

Kuzu Etli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır ?

Güveçte Brüksel Lahanası
Brüksel Lahanası Yemeği


Merhaba ;
Artık Havalar çok güzelleşmeye başladı , bahar yüzünü gösteriyor, güzel ve sıcak havaların düşüncesi bile bahar moduna girmeye yetiyor,

Baharın en çok sevdiğim yanı ne sıcak ne soğuk olması o yüzden Nisan ve Eylül aylarını çok severim, her iki ayda harika havaların tadını çıkarmak için bulunmaz bir fırsattır,
Kendinize fırsat yaratın çiçeklerin açmasını görmek , kuşların cıvıldaşmalarını dinlemek  doğanın uyanışına tanık olmak için baharı bu yıl dinleyin, bu güzellikleri hissetmek için ruhunuzu temizleyin,
Bu gün size çok sağlıklı bir yemek tarifi vereceğim, hem çok lezzetli hemde bir o kadar sağlıklı kalori değeri düşük şifa fışkıran bu yemeği mutlaka deneyin,  ben uzun süredir Brüksel lahanasını güveçte yapıyorum gerçekten çok lezzetleniyor,

Gelelim Tarife
Brüksel Lahanası İçin Gerekli Malzemeler ;

  • 300 gram kuzu eti
  • 7-8 adet küçük boy soğan veya arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 300 gram Brüksel Lahanası
  • 7-8 adet kültür mantarı
  • 7-8 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • dilediğiniz baharatlar ve tuz
  • zeytin yağı
  • 2 su bardağı sıcak su
Brüksel Lahanası Tarifi
Kuzu Etli Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır
  • Öncelikle etinizi kendi suyunda pişirin, etiniz geç pişen bir et türü ise kendi suyu bitince üzerine su ekleyerek bir süre daha pişirin , 
  • Güvece  sıvı yağı döküp kızdırın ardından soyduğunuz soğanları ekleyin , ben küçük boy soğan kullanıp bütün atıyorum , soğanları bir süre kavurun
  • Soğanların üzerine yıkayıp soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz havuçları ekleyin kavurmaya devam edin 
  • Brüksel lahanalarını önceden suya koyup dış kabuklarını ve sap bölümü için oluşan çıkıntısı varsa kesin  yıkayın , havuçların üzerine lahanaları ekleyip kavurmaya devam edin , salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun
  • Haşladığınız eti güvece ekleyin , ve bir parça daha kavurun.
  • Seçtiğiniz mantarların çok büyük olmamasına dikkat edin , mantarların sap kısımlarını kesin kafa kısımlarını yıkayın , kavurduğunuz sebzeler ekleyin mantar suyunu bırakacaktır , 
  • bu arada sarımsakları soyup güvece ekleyin , suyunu salıp çeken mantarların üzerine sarımsakları ekleyip sıcak suyunu katın,
  • En son tuz ve baharatları ekleyin, ben baharat olarak kimyon karabiber kullandım . siz damak tadınıza göre farklılıklar yapabilirsiniz.
  • Güveçteki su azalıp da içindeki sebzeler yumuşayana kadar pişirin, 30 dk kadar bir sürede pişiyor.
  • Sıcak olarak servis edin, yanında yoğurt ve salata öneriyorum.
Afiyet olsun.
Kuzu Etli Brüksel Lahanası Tarifi
Brüksel Lahanası Yemeği 
Güveçte Brüksel Lahanası Tarifi

güveçte brüksel lahanası
Brüksel Lahanası Tarifi
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s