Şekerpare Tarifi

Harika bir tatlı ben yemekten her zaman büyük keyif alırım, özellikle mutsuz depresif zamanlarımda çok severim size de öneriyorum.

Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler;

  • 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya 
Şeker Pare Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için 
  • Bütün Ceviz
Şekerpare Nasıl Yapılır;
  • Hamur yoğurma kabınıza kabartma tozu , pudra şekeri, irmik , bir tutam tuz ve vanilyayı harmanlayalım
  • Ortasını havuz gibi açıp oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve yumurtaları ekleyin . azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın elinizle yuvarlayın 
  • Üzerini hafifçe düzleyip ortasına bütün ceviz yerleştirin
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 derecede 30 dakika pişirin
  • Şerbet için şeker ve suyu karıştırın şeker iyice eriyene kadar kaynatıp , limon suyunu ekleyin 1-2 dk daha kaynatın
  • ocaktan alıp ılınmaya bırakın
  • Şekerpareler pişince fırından alın 2 dakika beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün 
  • Tepsinin üzerini kapatıp içini çekmesi için soğumaya bırakın
  • Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun.
Şekerpare Tarifi
Ocak 2013
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s