Çikolata Soslu Muzlu Krep

Çocuklarınız için hem besleyici hem de lezzetli hayrı diyemeyecekleri cezbedici iştah kabartıcı pratik bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum..

Krep Malzemeler;

  • 3-4 muz 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı file fıstık
  • 1 su bardağı çikolata sosu
Krep için ;
  • 2 yumurta 
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
Krep Tarifi
  • Yumurta , toz şeker, vanilya, un ve sütü mikserle çırpın
  • Teflon tavayı hafifçe yağlayın ve krep hamurundan 1 kepçe kadarını tavaya dökün 
  • iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin
  • Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
  • Muzların kabuklarını soyup dilimleyin 
  • Tereyeğını tavada eritip şekeri ekleyin ve muz dilimlerini önlü arkalı hafif kızartın 
  • Fındık ezmesini kreplerin içine sürün üzerine muz dilimlerini dizin yarım ay şeklinde kapatın
  • üzerine çikolata sosu gezdirip fındık, fıstık serpiştirin kaymak ile servis edin.
Afiyet olsun
Lezzet dergisi tarifi
Reklamlar

4 comments

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s